Pomidorowa pod dyrygencką batutą
access_time 2013-10-24 11:17:23
Już w najbliższą niedzielę, 27 października, kolejny brunch i kolejne, dziesiąte w tym roku, kulinarne spotkanie ze znanymi tarnowianami. Tym razem swój popisowy przepis zdradzi Anna Podkościelna-Cyz, dyrygentka chóru Gos.pl, wiolonczelistka w Tarnowskiej Orkiestrze Kameralnej.
Pani Anna przygotuje toskańską zupę pomidorową. - To danie ma dwie zasadnicze zalety, jest szybkie i pyszne - mówi. Wysokie walory smakowe potwierdza Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. - Mocny, wyrazisty, ziołowy smak, złamany delikatnością mozzarelli, ziarnista struktura kremu, a do tego czosnkowo-ziołowe grzanki. Świetna zupa. Uczestnicy brunchu będą mogli zdegustować toskańską pomidorową, ocenić ją na specjalnej ankiecie i obejrzeć film z gotowania. Poza tym, czeka ich jak zwykle sporo atrakcji kulinarnych przygotowanych przez Mirka Stacha, szefa kuchni Tarnovii. - Jak podczas każdego brunchu, tak i tym razem zaserwujemy gamę różnorodnych potraw, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie - mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. - Obowiązuje tradycyjna formuła: płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz. A będzie w czym wybierać: bar sałatkowy, zupy, potrawy mączne, wegetariański, mięsne, rybne, słodkie, desery, propozycje dla najmłodszych. Początek brunchu o godzinie 13.00. FOTO: Jakub Piszczek Zobacz także:
  • Rodzinny śledzik prezydenta
  • Łosoś z grilla Marii Kanior przyciągnął tłumy smakoszy
  • Druga edycja VIP-owskiego gotowania
  • Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...
    testststs 10,2,9,1,A