Będzie się działo i to niemało. Brunch w najbliższą niedzielę to tradycyjnie premiera filmu kulinarnego z udziałem znanego tarnowianina, degustacja jego potrawy i jedzonko kilkunastu dań, zup, sałat oraz deserów przygotowanych przez szefa kuchni Hotelu Tarnovia. Ponadto wybór najlepszego dania gwiazd kolejnych edycji Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia.
- Na zakończenie półrocznego cyklu gotuje Grzegorz Janiszewski. Po zebraniu i podliczeniu ankiet oceniających jego potrawę, oficjalne ogłoszenie wyników - zapowiada
Joanna Dobroś, wiceprezes Hotelu Tarnovia.
- Tuż po tym losowanie wśród tych wszystkich, którzy w naszej zabawie uczestniczyli, zaproszenia na imprezę sylwestrową w naszym hotelu.
Przypomnijmy, kto i co, do tej pory gotował. Rozpoczęła posłanka
Urszula Augustyn serwując indyjską rozkosz, czyli kurczaka w sosie owocowym z konfiturą z mango. Potem przy patelni stanął znany dziennikarz
Jerzy Kosiba i zaproponował tagliatelle z łososiem, parmezanem oraz orzechami. Kolejnym kuchmistrzem był lider zespołu Totentanz,
Rafał Huszno. Rafał śpiewająco wydał karkówkę malajską z sałatą z awokado.
Małgorzata Mękal, radna i bizneswoman, podała tort z polędwicy w zredukowanym winie. Kolejną jasno świecącą gwiazdą była
Barbara Quirino, lektorka włoskiego na PWSZ oraz uczestniczka wielu ogólnopolskich programów telewizyjnych. Barbara zrobiła - a jakże - lasagne z mięsno-pomidorowym sosem.
- A teraz znany aktor, Grzegorz Janiszewski. Grzegorz zaserwuje duet z piersi kurczaka. Jadłem, więc powiem - mniam. Jeden kawałek zamarynowany w balsamico, drugi w tandoori. Pomiędzy nimi bukiet jarzyn. Śliczny, kolorowy talerz do zobaczenia, skosztowania i ocenienia już w najbliższą niedzielę - mówi
Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, juror oraz wydawca portalu Coś na Ząb TV.
Zatem jubileuszowy brunch już
30 czerwca w Hotelu Tarnovia, początek o godzinie 13-stej. Warto być, warto zakosztować dobrych potraw.
FOTO: Jakub Piszczek
Dla czytelników portalu Tarnow.net.pl mamy
cztery jednoosobowe zaproszenia na najbliższy brunch, który odbędzie się 30 czerwca o godz. 13.00 w Hotelu Tarnovia.
Zasady konkursu:
Każdy, kto prześle na adres konkurs@tarnow.net.pl w terminie do czwartku, 27 czerwca swoje imię i nazwisko oraz nr tel. i adres e-mail weźmie udział w losowaniu wejściówki. W temacie wiadomości należy wpisać:
"Tarnowianie Gotują".
Zobacz także:
Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian