Lasagne Barbary Quirino przyciągnęła tłumy smakoszy (FOTO)
access_time 2013-05-27 13:38:54
Tłumy tarnowskich smakoszy szturmowały w niedzielę restaurację Hotelu Tarnovia. Gwiazdą V edycji Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia była powszechnie znana, ceniona i lubiana Barbara Quirino. Włoszka z urodzenia, tarnowianka z wyboru. A jej lasagne, którą zaserwowała – kulinarne marzenie.
Gotowało ich już pięcioro: Urszula Augustyn - podała indyjską rozkosz, Jurek Kosiba - tagliatelle z łososiem, Rafał Huszno - malajską karkówkę, Małgorzata Mękal - tort z polędwicy w zredukowanym winie i wreszcie Barbara Qurino - klasyczną lasagne. - Każde danie inne, każde naprawdę smaczne. Lasagne Barbary wyjątkowe: świetnie zbilansowane, a jednocześnie pikantne, dzięki peperoncino. Miałbym poważny problem, by wybrać najlepszą z dotychczasowych propozycji - ocenia Paweł Piszczek, juror, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. Taki sam problem mają zapewne uczestnicy niedzielnych brunchy, którzy wystawiają swoje oceny na specjalnej ankiecie. - W ostatnią niedzielę czerwca, kolejne gotowanie, kolejny brunch, kolejna gwiazda i jednocześnie wybór najlepszej z 6 dotychczasowych potraw oraz losowanie nagrody dla uczestników naszej zabawy - zapowiada Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. - Już dzisiaj serdecznie zapraszamy. Przypomnijmy, że na podstawie wystawionych przez uczestników brunchy ocen, wybrana zostanie najwyżej oceniona potrawa, która wejdzie na stałe do menu Tarnovii. Filmy i przepisy z wszystkich dotychczasowych brunchy dostępne są na portalu Coś na Ząb www.cosnazab.tv. Zobacz także:
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...