Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
access_time 2013-03-20 14:50:31
W najbliższą niedzielę smakosze z Tarnowa i okolic po raz kolejny zbiorą w się w Hotelu Tarnovia na III edycji gotowania z VIP-ami. Tym razem charyzmatyczny wokalista Rafał Huszno, lider Totentanz, śpiewająco wykona swoje popisowe danie - "Karkówkę Malajską".
Po posłance Urszuli Augustyn i redaktorze Jerzym Kosibie, przyszedł czas na prawdziwie mocne uderzenie w podniebienie. - Rafał to klasyczne zwierzę i sceniczne, i kulinarne. Widać, że gotuje z pasją. Wykonał kawał dobrej roboty - ocenia Paweł Piszczek, wydawca portalu Coś na Ząb TV. Nie zdradzając wszystkich tajemnic, możemy powiedzieć, że wyjątkowy smak grillowana karkówka zawdzięcza marynacie bogatej w azjatyckie przyprawy, ale też miód i wino. Jak powiedział Rafał Huszno, to jego autorski tuning autentycznego malajskiego przepisu. Do mięska Rafał przygotował starter z awokado oraz sałatkę skomponowaną z orzechów, suszonych, wędzonych śliwek, żółtego sera, czosnku i majonezu. Niedzielne gotowanie w Hotelu Tarnovia jak zwykle odbywa się w formule brunchu: za 30 złotych jesz ile chcesz. - A wybór duży i smaczny. Przystawki, sałaty, zupy, dania mięsne, rybne i wegetariańskie, desery - mówi Joanna Dobroś, wiceprezes Hotelu Tarnovia. - Zapraszamy na brunch, jak co miesiąc. Za 30 złotych można biesiadować do woli. Brunch tradycyjnie rozpocznie się o godzinie 13.00 premierą filmu z gotowania Rafał Huszno i degustacją jego potrawy. Zobacz także:
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Komentarze...
    testststs 10,2,9,1,A