Choć Zdrowie Nie Jest Wszystkim To Bez Zdrowia Wszystko Jest Niczym"
PAMIĘTAJ!!! Prawidłowo odżywiany organizm potrafi sam likwidować objawy chorobowe, uruchamiać układy odpornościowe-tylko ON "WIE" jak przywrócić i zachować zdrowie.
Złe nawyki żywieniowe, stresujący tryb życia i zanieczyszczenia środowiska, to tylko niektóre czynniki, które powodują, że nasze organizmy pozbawione są niezbędnych składników odżywczych, co niejednokrotnie dokonuje spustoszeń w naszym systemie immunologicznym, utrudniając nam utrzymanie idealnej wagi. Również dobre samopoczucie zależy od odpowiedniego odżywiania
W Twoim organizmie będą zachodziły dwa zasadnicze procesy: oczyszczenie organizmu oraz dożywienie czyli uzupełnienie niedoborów białka, witamin i minerałów oraz błonnika.
W efekcie tych procesów zaburzony organizm zaczyna wracać do równowagi, wzmacnia się system odpornościowy, tworzą się podstawy do prawidłowych przemian metabolicznych i spalania tłuszczu.
Dożywienie organizmu przez dostarczenie wszystkich makro- i mikroelementów oraz przyspieszenie przemiany materii powoduje, że organizm przestaje odczuwać zagrożenie głodem, co wcześniej powodowało zwiększone odkładanie tłuszczu jako rezerwy energetycznej. Dobrze dożywiony organizm nie odczuwa potrzeby gromadzenia rezerw i przy niskokalorycznej diecie (1200-1500 kcal) zaczyna w większym tempie spalać nadmiar tłuszczu
Co będzie się działo z Twoim organizmem?
Większość diet, z którymi spotykamy się na co dzień, to diety niedoborowe, których celem jest oszukanie naszego organizmu w ilości dostarczanego jedzenia. Niestety, diety tego rodzaju poza zmniejszeniem ilości kalorii, powodują również zmniejszenie ilości dostarczanych składników odżywczych takich jak białko, witaminy, minerały, błonnik, których i tak mamy za mało.
Filozofia Herbalife jest całkowicie odwrotna. Koncepcja Odżywiania Komórkowego lansowana przez Herbalife, zakłada dostarczenie wszelkich niezbędnych składników do każdej komórki naszego ciała w każdym układzie. Pokarm ten zapewnia również oczyszczenie organizmu ze złogów i toksyn, często gromadzonych przez lata spożywania żywności z nadmierną ilością niepożądanych związków, stosowania leków oraz na skutek przebywania w skażonym środowisku.