Tłumy na Małopolskim Festiwalu Smaku w Tuchowie
access_time 2021-07-26 12:23:00
Chłodnik z moreli z agrestem i malinami z małdrzykami drożdżowymi, kurki z cukinią w śmietanie z grzankami, kugiel galicyjski z żeberkami, kapusta duszona z jabłkami, koprem i skwarkami – m.in. takich przysmaków można było spróbować podczas Małopolskiego Festiwalu Smaku, który tym razem zagościł w Tuchowie.
W niedzielę na tuchowskim Rynku odbyła się kolejna edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku, wielkiej kulinarnej imprezy organizowanej przez samorząd województwa małopolskiego. Szefem festiwalowej kuchni był Andrzej Polan, znakomity kucharz i restaurator, a wtórowały mu panie z Kół Gospodyń Wiejskich oraz lokalni producenci tradycyjnych przysmaków.
Festiwalowi towarzyszył także quiz wiedzy o Małopolsce, konkurs na najsmaczniejszy produkt, a także występy zespołów regionalnych. Całość zwieńczyły koncerty zespołów Hyde Park Cover Band i Totentanz.
ac / fot. M. Niemczura
Komentarze...
testststs 10,2,9,1,A,821