Polędwiczki wieprzowe teryaki w pięciu smakach
access_time 2013-12-24 08:54:56
W najbliższą niedzielę, 29 grudnia, w ramach projektu Znani Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia swoje popisowe danie przedstawi Bartłomiej Bałut, tarnowski malarz, profesor na krakowskiej ASP oraz w Instytucie Sztuki w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Tarnowie.
Bartłomiej przygotował polędwiczki wieprzowe teryaki w pięciu smakach. – Danie, co godne podkreślenia, jest autorskim przepisem Bartka, który świetnie radzi sobie w kuchni, nawet z niełatwymi wyzwaniami – mówi Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – To danie wyjątkowo smaczne, wielowymiarowe, podane z sosem z warzyw, chiński makaronem i surówką z białej kapusty. Gotowanie z Bartkiem zamyka tegoroczną edycję projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. W związku z tym jury w składzie Maria Zawada-Bilik, Jerzy Hebda, Joanna Dobroś i Paweł Piszczek, wybierze najsmaczniejszą potrawę roku. Z kolei potrawa drugiego półrocza wybrana zostanie przez uczestników brunchy, którzy oddawali swoje głosy oceniając dotychczas ugotowane potrawy na specjalnych ankietach. Przypomnijmy, że jak dotąd gotowali: Urszula Augustyn – indyjska rozkosz (zdaniem uczestników brunchy najlepsze danie pierwszego półrocza) Jurek Kosiba – tagliatelle z łososiem Małgorzata Mękal – tort z polędwicy wołowej Rafał Huszno – karkówka malajska Barbara Quirino – lasagne Barbary Grzegorz Janiszewski – duet z kurczaka Mari Kanior – łosoś i jarzyny z grilla Jakub Kwaśny – makaron z Czarnolasu Henryk Słomka-Narożański – śledź mamy Narożańskiej Anna Podkościelna-Cyz – toskańska zupa pomidorowa Darek Kobylański – kurczak w pomidorowym sosie z mascarpone. - Zapraszamy w niedzielę na brunch, będzie mnóstwo dobrej i smacznej zabawy, m.in. losowanie atrakcyjnych nagród i jak zawsze mnóstwo świetnego jedzenia w formule płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. Początek brunchu, jak zwykle o godzinie 13.00. Wtedy degustowana będzie polędwiczka Bartłomieja Bałuta i jednocześnie pokazywany będzie film z jego gotowania. Ale przychodzić można przez cały czas do godziny 16.00. Zobacz także:
  • Kurczak zapiekany z mascarpone
  • Rodzinny śledzik prezydenta
  • Pomidorowa pod dyrygencką batutą
  • Łosoś z grilla Marii Kanior przyciągnął tłumy smakoszy
  • Druga edycja VIP-owskiego gotowania
  • Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...
    testststs 10,2,9,1,A