Bartłomiej przygotował polędwiczki wieprzowe teryaki w pięciu smakach.
– Danie, co godne podkreślenia, jest autorskim przepisem Bartka, który świetnie radzi sobie w kuchni, nawet z niełatwymi wyzwaniami – mówi
Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV.
– To danie wyjątkowo smaczne, wielowymiarowe, podane z sosem z warzyw, chiński makaronem i surówką z białej kapusty.
Gotowanie z Bartkiem zamyka tegoroczną edycję projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. W związku z tym jury w składzie
Maria Zawada-Bilik, Jerzy Hebda, Joanna Dobroś i Paweł Piszczek, wybierze najsmaczniejszą potrawę roku. Z kolei potrawa drugiego półrocza wybrana zostanie przez uczestników brunchy, którzy oddawali swoje głosy oceniając dotychczas ugotowane potrawy na specjalnych ankietach.
Przypomnijmy, że jak dotąd gotowali:
Urszula Augustyn – indyjska rozkosz (zdaniem uczestników brunchy najlepsze danie pierwszego półrocza)
Jurek Kosiba – tagliatelle z łososiem
Małgorzata Mękal – tort z polędwicy wołowej
Rafał Huszno – karkówka malajska
Barbara Quirino – lasagne Barbary
Grzegorz Janiszewski – duet z kurczaka
Mari Kanior – łosoś i jarzyny z grilla
Jakub Kwaśny – makaron z Czarnolasu
Henryk Słomka-Narożański – śledź mamy Narożańskiej
Anna Podkościelna-Cyz – toskańska zupa pomidorowa
Darek Kobylański – kurczak w pomidorowym sosie z mascarpone.
- Zapraszamy w niedzielę na brunch, będzie mnóstwo dobrej i smacznej zabawy, m.in. losowanie atrakcyjnych nagród i jak zawsze mnóstwo świetnego jedzenia w formule płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz – mówi
Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia.
Początek brunchu, jak zwykle o godzinie 13.00. Wtedy degustowana będzie polędwiczka Bartłomieja Bałuta i jednocześnie pokazywany będzie film z jego gotowania. Ale przychodzić można przez cały czas do godziny 16.00.
Zobacz także:
Kurczak zapiekany z mascarpone
Rodzinny śledzik prezydenta
Pomidorowa pod dyrygencką batutą
Łosoś z grilla Marii Kanior przyciągnął tłumy smakoszy
Druga edycja VIP-owskiego gotowania
Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian