Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
access_time 2013-04-23 09:07:42
W najbliższą niedzielę IV edycja gotowania z VIP-ami. Tym razem swój popisowy przepis prezentuje Małgorzata Mękal, radna, szefowa komisji rozwoju, bizneswoman i społecznik. Jej tort z polędwicy w zredukowanym winie do skosztowania będzie podczas brunchu w Hotelu Tarnovia.
Podsumujmy dotychczasowe dokonania tarnowskiej VIP-owskiej kuchni: indyjską rozkosz przygotowała posłanka Urszula Augustyn, łososia z tagliatelle dziennikarz Jerzy Kosiba, malajską karkówkę muzyk Rafał Huszno. Teraz tort z polędwicy w zredukowanym winie Małgorzaty Mękal. - Niesamowite danie! Małgorzata wysoko podniosła poprzeczkę. Nie będę zdradzał przepisu, ale powiem, że całe danie to estetyczna i niebywała smakowo kompozycja polędwicy wołowej, orzechów ze słodką cebulą, sosu z wina, żurawin i chrzanu, karmelizowanej marchwi oraz ziemniaczanego puree - mówi Paweł Piszczek, wydawca portalu Coś na Ząb TV, juror w projekcie Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. Gotowanie znanych tarnowian jest elementem projektu mającego na celu promocję nowoczesnej, dobrej tarnowskiej kuchni. - Chcemy, by tarnowianie wzbogacali swoje menu o sprawdzone przepisy. Prezentujemy je w każdą ostatnią niedzielę miesiąca podczas brunchu w naszym Hotelu - mówi Joanna Dobroś, wiceprezes Hotelu Tarnovia. - Tego dnia w formule za 30 złotych jesz ile chcesz, serwujemy także dania naszej kuchni. Brunch zaczyna film kulinarny prezentujący przygotowanie danie przez VIP-a. Potem każdy uczestnik otrzymuje porcję do degustacji. Na specjalnym formularzu ocenia potrawę. Danie, które uzyska najwyższą średnią ocen wejdzie do menu restauracji Tarnovii. - Ten element rywalizacji między znanymi tarnowianami jest dla nich dodatkową motywacją. Muszę przyznać, że naprawdę uwijają się w kuchni, jak w ukropie - mówi Piszczek. - Zapraszamy w niedzielę na brunch, a filmy z poszczególnych edycji są do obejrzenia na portalu www.cosnazab.tv. Zobacz także:
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Komentarze...