Kulinarna rywalizacja na Targu Regionalnym w Tarnowie
access_time 2023-10-22 20:30:00
Małopolskie Konfrontacje Kulinarne, czyli konkurs i okazja do skosztowania czterech potraw wpisanych na listę produktów tradycyjnych, były jedną z atrakcji niedzielnego Targu Regionalnego. Lokalne przysmaki rywalizowały między sobą w dwóch kategoriach: prołzioki kontra blachorze oraz pierogi słodkie kontra wytrawne. Częścią wydarzenia były też warsztaty lepienia pierogów, które poprowadziła Maria Zdebska, laureatka głównej nagrody na krakowskim Festiwalu Pierogów oraz nagrody podczas Małopolskiego Festiwalu Smaku. A na stoiskach - jak zwykle - duży wybór regionalnych smaków, w tym miody, wina, sery, chleby, oleje, wędliny, przetwory, owoce, kiszonki, czy naturalne kosmetyki. Zobaczcie zdjęcia.

fot. T. Schenk

Komentarze...
testststs 10,2,9,1,A,821